Explore by

Categorieën

Land

Een haartransplantatie ondergaan? Hier moet je rekening mee houden

Redactie beste-webwinkels.nl
Gastblogs

Haarverlies kan een grote klap zijn voor uw zelfvertrouwen en niet alleen lichamelijk, maar dus ook geestelijk een behoorlijke impact hebben. Gelukkig worden de technieken voor haartransplantatie steeds minder invasief, waardoor een transplantatie makkelijker te ondergaan is en de consequenties minder zwaar worden. Voordat je de beslissing neemt om een haartransplantatie te ondergaan, zijn er 3 belangrijke dingen die u in overweging moet nemen. In dit blogartikel leest u wat deze 3 dingen zijn. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Blijvend effect

Een van de belangrijkste voordelen van haartransplantatie is dat de resultaten permanent zijn. Dit betekent dat als uw haarzakjes eenmaal getransplanteerd zijn naar een nieuw gebied, ze zich zullen aanpassen en daar permanent zullen gaan groeien. Daarom is haartransplantatie een zeer verstandige investering – je hoeft niet na een paar maanden of zelfs jaren terug te komen voor meer behandelingen, zoals bij andere methodes wel het geval is. Na de transplantatie kan het enige tijd duren voordat de follikels aan hun nieuwe locatie gewend zijn, maar daarna groeien ze gewoon verder. Dit maakt een haartransplantatie de enige manier om er absoluut zeker van te zijn dat je weer van een volle haardos kunt genieten.

Wat kost het?

Een haarfollikel transplantatie is een behandeling met een prijskaartje, waarbij de prijzen variëren naargelang de hoeveelheid haar die je wilt laten transplanteren. Gemiddeld betaal je tussen de €2000 en €5000 voor een enkele behandeling, waarbij de uiteindelijke kosten afhangen van het aantal haarfollikels dat getransplanteerd wordt. In de meeste gevallen dekt de verzekering de kosten haartransplantatie helaas niet, omdat het in bijna alle gevallen als een cosmetische ingreep wordt beschouwd. Het consult voor een haartransplantatie is bij de meeste klinieken gratis en vrijblijvend. Tijdens zo’n consult wordt er een inschatting gedaan van de behandeling die nodig zal zijn en kom je meer te weten over alles rondom de behandeling.

Kies de behandelaar zorgvuldig

Als u niet zeker weet welke haartransplantatie procedure het beste voor jou zal werken, is het altijd een goed idee om een kliniek te raadplegen die gespecialiseerd is in haartransplantaties. Op die manier kun je samen met de arts alle mogelijkheden bekijken en zien of er een behandeling is die goed bij jouw specifieke geval past. Een groot voordeel van een haartransplantaties is dat je na de initiële investering meestal voorgoed klaar bent. Het is echter belangrijk om te onthouden dat je voor de best mogelijke resultaten met een deskundige kliniek moet werken. Je kunt online eenvoudig verhalen van andere mensen vergelijken of een intake plannen met meerdere klinieken zodat je een goed beeld krijgt van de verschillende mogelijkheden. Zantman kliniek is bijvoorbeeld een kliniek met meer dan 45 jaar ervaring in haartransplantaties.