Explore by

Categorieën

Land

Duurzame relatiegeschenken voor een betere wereld

Redactie beste-webwinkels.nl
Gastblogs

Het staat op de agenda van ieder bedrijf; duurzaamheid. Hoe je het ook wendt of keert, we hebben er allemaal mee te maken. Dit geldt ook voor thuis. Steeds meer mensen zijn hun huis duurzamer aan het maken met behulp van dubbel glas, zonnepanelen of een warmtepomp. Dit geldt natuurlijk ook voor bedrijven, maar ook de productieprocessen worden steeds duurzamer gemaakt. Dit geldt ook voor de relatiegeschenkenbranche. Jaarlijks worden er vele miljoenen geschenken geproduceerd en ook dit kan natuurlijk duurzamer. Daarom zijn duurzame relatiegeschenken steeds meer verkrijgbaar en worden deze in rap tempo ook populairder.

De duurzame omslag

Sinds 2022 neemt het aanbod van duurzame relatiegeschenken enorm toe. Dit is natuurlijk een goed teken. Over het algemeen zijn duurzame relatiegeschenken wel duurder dan de conventionele relatiegeschenken, maar we zijn wel bereid om hier meer voor te betalen. Dit is ook uit onderzoek gebleken, want meer dan 50% is bereid om dit te doen. Het voordeel van duurzame relatiegeschenken is niet alleen dat ze duurzame geproduceerd zijn, maar ook dat ze veel langer mee gaan en goed te recyclen zijn. Hierdoor zal er niets verloren gaan van uw duurzame relatiegeschenk en wordt het milieu hier niet mee geschaad.

Duurzame materialen voor relatiegeschenken

Er zijn een aantal materialen die veel gebruikt worden om duurzame relatiegeschenken te fabriceren. Dit zijn veelal materialen die snel weer kunnen worden aangevuld, zoals snelgroeiende gewassen. Bamboe is een materiaal dat bijvoorbeeld veel gebruikt wordt. Bamboe groeit namelijk enorm snel, waardoor er hier altijd genoeg van is. Bamboe wordt veel gebruikt bij draadloze opladers, powerbanks en bluetooth speakers als materiaal.
Een ander natuurlijk materiaal wat veel gebruikt wordt is tarwestro. Net als bamboe kan tarwestro zeer snel en natuurlijk geproduceerd worden. Tarwestro wordt veel gebruikt voor het fabriceren van pennen, zonnebrillen of USB-sticks.

Heeft RPET de toekomst?

Plastic is altijd het meest vervuilende materiaal geweest voor onze natuur. Er zwerft nog altijd veel plastic in onze natuur rond en ook de plastic soep in onze oceanen zijn nog lang niet opgeruimd. Er worden steeds meer artikelen gemaakt van gerecycled plastic, ook wel RPET genoemd. Het plastic wordt dus niet langer verbrand of weggegooid, maar wordt gebruikt als materiaal om nieuwe artikelen te maken. Denk hierbij aan RPET waterflesjes, drinkflessen of draagtassen. Allemaal artikelen die eerder van plastic gemaakt werden, maar nu zijn gemaakt van plastic dat al een of meerdere keren gebruikt is. Een mooie manier om het plastic afval terug te dringen.

Het begin is er

We hebben een goed begin gemaakt met het verduurzamen van de relatiegeschenkenbranche, maar we zijn er natuurlijk nog lang niet. Dat geldt voor meerdere sectoren. Het is daarom zaak om scherp te blijven en duurzame relatiegeschenken te blijven produceren. Gelukkig is de eindklant ook bereid om hier aan mee te werken, waardoor we een mooie stap maken naar een milieuvriendelijke toekomst.

Duurzame relatiegeschenken

Ben je op zoek naar duurzame relatiegeschenken? Bestel deze dan bij BudgetGift.nl. Zij hebben een steeds groter wordend duurzaam assortiment, waardoor u voor alle duurzame relatiegeschenken bij BudgetGift.nl terecht kunt.
Wist je dat BudgetGift.nl door EcoVadis is beoordeeld met een bronzen medaille? Wat wil dit zeggen? EcoVadis staat wereldwijd bekend als ’s werelds grootste leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen. Inmiddels heeft het bedrijf al meer dan 90.000 bedrijven beoordeeld. Ze gebruiken internationale duurzaamheidsnormen om de bedrijven te beoordelen. Doordat BudgetGift.nl is beoordeel met een bronzen medaille laat zien dat het relatiegeschenkenbedrijf de goede weg is ingeslagen en ze zijn van plan om dit steeds meer uit te breiden. Jouw duurzame relatiegeschenken kan je dus met een gerust hart aanschaffen via BudgetGift.nl.