Explore by

Categorieën

Land

Boho mode is natuurlijk, comfortabel en stijlvol tegelijk. Het is de perfecte stijl voor de zomer, wanneer je er goed uit wilt zien maar je ook koel en comfortabel wilt voelen in de hitte. Lees verder voor meer informatie over boho fashion en hoe je het in je garderobe kunt opnemen!

Wat is boho mode?

Boho fashion is een stijl die de nadruk legt op comfort en natuurlijke materialen. Vaak zijn het loszittende items zoals maxi jurken en vloeiende rokken. Boho mode is ook typisch heel kleurrijk, met patronen en prints als gemeenschappelijke kenmerken. Sieraden zijn ook een belangrijk onderdeel van de boho-mode, waarbij vaak armbanden en lange kettingen worden gedragen.

Boho mode ontstond in de jaren 1960 als een manier voor mensen om hun individualiteit uit te drukken en te breken met de traditionele mode. De stijl is in de loop der jaren in en uit populariteit geraakt, maar heeft de laatste jaren een heropleving gekend dankzij beroemdheden als Sienna Miller en Kate Moss die gespot zijn met boho-geïnspireerde looks.

Hoe draag je boho mode?

Een van de leuke dingen van boho mode is dat het in elke garderobe kan worden opgenomen. Als je nog niet klaar bent om voor boho te gaan, begin dan met een of twee boho-geïnspireerde stukken aan je garderobe toe te voegen en kijk hoe het staat. Soepel vallende rokken en jurken zijn altijd een goede optie, evenals blouses en topjes met prints. Je kunt ook proberen je kleding te verfraaien met grote sieraden of een hoed met een brede rand om de boho-esthetiek goed tot zijn recht te laten komen. Ook tijdens de koudere dagen kun je deze stijl prima dragen door bijvoorbeeld een groot gebreid vest aan je look toe te voegen!

Heb je eenmaal een paar sleutelstukken, stel dan een outfit samen waarin je je comfortabel en stijlvol voelt. Vergeet niet dat er geen regels zijn als het gaat om boho mode – mix en match verschillende kleuren, patronen en texturen om een look te creëren die uniek is voor jou. En wees niet bang om te experimenteren – dat maakt boho fashion juist zo leuk!