Explore by

Categorieën

Land

Draag je het liefst elke dag een jurkje? Ze zitten comfortabel en zijn ook nog eens ontzettend vrouwelijk. Jurken komen in alle verschillende soorten en maten en dit maakt het soms lastig om het perfecte item te vinden. Het is natuurlijk het allerbelangrijkst dat jij je goed voelt in de jurk. Als je je goed voelt, straal je dit ook uit. Vraag je je af welk model het beste bij jouw figuur past? Wij helpen je graag met het vinden van het perfecte jurkje voor jouw lichaam. 

Iedereen heeft een ander figuur

Voordat we je kunnen vertellen wat voor soort jurk het beste bij jouw lichaam past, is het belangrijk om te weten wat voor figuur je hebt. Iedereen is anders en daarom zijn er oneindig veel figuren te onderscheiden. We zetten de bekendste figuren voor je op een rij. Onthoud dat elk figuur prachtig is en er voor iedereen een jurk tussen zit waar je lichaam het beste in uitkomt. 

  • Appel

Heb je een appelfiguur? Dan zit het gewicht voornamelijk rond je borsten, buik en billen. Je hebt slanke benen, smalle heupen en je schouders zijn net zo breed als je heupen.

  • Peer

Bij een peerfiguur zijn de heupen breder dan de schouders. Het bovenlichaam is smaller dan het onderlichaam en je hebt een mooie slanke taille. Wist je dat de meeste Nederlandse vrouwen het peerfiguur hebben? 

  • Zandloper

Een zandloperfiguur kenmerkt zich door de smalle taille, volle borsten en brede heupen die in verhouding zijn met de schouders. 

  • Omgekeerde driehoek

Als je een omgekeerde driehoek bent, heb je brede schouders en vaak een rechte taille. Je bent in veel gevallen atletisch gebouwd. 

  • Plank

Het plankfiguur heeft iets minder rondingen dan de andere figuren. Je schouders, heupen en taille zijn bijna even breed. Maak je geen zorgen, met een aantal handige tips kun je de rondingen gemakkelijk creëren. 

Iedereen heeft een ander figuur

A-lijn jurkjes

Een A-lijn jurk loopt onder de borsten wijder uit en is daarom geschikt voor dames met het appelfiguur. Je taille oogt namelijk kleiner als het accent wordt gelegd op het gebied onder de borsten. De beste jurk voor het appelfiguur is dan ook een wijd uitlopend exemplaar met een mooie decolleté. Wil je de aandacht niet op je buik leggen? Dan kun je kiezen voor een jurk met plooitjes rondom de buik. Hierdoor lijk je iets slanker dat dat je in werkelijkheid bent. 

Jurk met een print

Heb je een omgekeerd driehoek figuur? Kies dan voor een jurk met een print op het rokgedeelte. Op deze manier leg je het accent op je onderlichaam en juist niet op je schouders. Zo lijkt je lichaam meer in balans. Bij een recht of plank figuur staat een jurk met een mooie print ook altijd goed. Je zult zien dat je wat meer volume krijgt aan je lichaam. De rondingen kun je creëren met een hartvormige hals of een riempje bij de taille. 

Accent op de taille 

Heb je een peer-model? Dan mag je gerust de focus leggen op de taille door een jurk te dragen met een riempje of een ander accent rondom de middel. Je heupen zullen op deze manier extra mooi uit komen. Wil je de heupen liever niet accentueren? Dan kun je gerust kiezen voor een wat losser model. Heb je een appelfiguur? Ook dan is het een goede keuze om een jurkje met tailleband te dragen om je bovenlichaam iets minder rond te laten lijken. 

Accent op de taille

Aansluitend model

Een zandloper figuur heeft mooie rondingen en deze mogen dan ook zeker getoond worden. Deze vrouwelijke curves laat je het beste zien met een aansluitende jurk. Je borsten, heupen en smalle taille worden op deze manier goed getoond. Houd je hier niet zo van? Dan is een overslagjurkje misschien iets voor jou. Deze legt het accent op de taille en is lekker zwierig aan de onderkant. 

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: het is belangrijk dat jij je goed voelt in de jurk. Of je nu voor een a-lijn jurk, een jurkje met print of een aansluitend model kiest, draag wat je zelf leuk vindt! 

Tags: ,