Explore by

Categorieën

Land

Veilig shoppen voor zwembad benodigdheden: 3 tips

Redactie beste-webwinkels.nl
Gastblogs

Heb je een eigen zwembad? Dan weet je ook dat je regelmatig nieuwe zwembad benodigdheden aan moet schaffen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan chemicaliën. Deze zijn nodig om het zwemwater in optimale conditie te houden. Gelukkig zijn deze tegenwoordig op heel veel verschillende plekken verkrijgbaar. Je kunt naar een fysieke winkel gaan, maar je kunt dergelijke producten ook eenvoudig online kopen. Toch is het niet altijd gemakkelijk om de juiste webshop te vinden. Want hoe weet je zeker of deze betrouwbaar is? Waar let je op? In dit artikel geven we drie tips zodat jij voortaan veilig zwembad benodigdheden online kunt bestellen. 

1. Controleer of de webshop een keurmerk heeft 

De meeste betrouwbare webshops beschikken tegenwoordig wel over een keurmerk. Het Thuiswinkel Waarborg en Keurmerk Webwinkelkeur zijn verreweg het bekendst. Alle webshops die hierover beschikken, voldoen aan hun strenge regels. Als een webshop een dergelijk keurmerk heeft, weet je zeker dat je hier zonder problemen kunt bestellen. Indien er onverhoopt toch iets misgaat, kun je hier immers op terugvallen.

Let op: controleer wel of de webshop ook daadwerkelijk recht heeft op het keurmerk. Soms willen foute webshops een keurmerk misbruiken door het logo simpelweg op hun website te plaatsen, zonder dat ze hier daadwerkelijk bij aangesloten zijn. Je kunt eenvoudig op de website van het keurmerk achterhalen welke websites hier werkelijk zijn aangesloten en welke niet. Zo weet je zeker of deze informatie klopt. 

2. Ontdek de recensies 

Steeds meer mensen nemen tegenwoordig de tijd om online een recensie te schrijven. Heel fijn, want zo leer je snel meer over het bedrijf. Hoe gaan ze bijvoorbeeld om met klachten? Wat doen ze als er onverhoopt iets misgaat? Zijn de recensies overwegend positief of negatief? Natuurlijk hoef je je niet te laten leiden door een slechte recensie. Een bedrijf kan nooit alleen maar goede recensies hebben. Dat zou juist verdacht zijn. De algemene toon van de recensies zegt echter wel veel over de kwaliteit van het bedrijf. 

3. Dit kun je zelf doen 

Shoppen op het internet brengt altijd risico’s met zich mee. Je deelt toch gevoelige informatie met het wijde web. Als je een goed beveiligde webshop gebruikt, dan is die kans al stukken kleiner. Toch kan het risico nooit volledig teruggebracht worden. Gelukkig zijn er ook een aantal dingen die je zelf kunt doen om de veiligheid op het web te vergroten. Doe bijvoorbeeld nooit online aankopen als je een openbaar netwerk gebruikt. De kans dat gevoelige informatie dan in handen van de verkeerde mensen valt, is dan extra groot. Hackers in de buurt van het netwerk kunnen dan eenvoudig toeslaan en misschien zelfs wel toegang krijgen tot jouw betaalgegevens. Goed om hier dus extra op te letten en enkel aankopen te doen als je een beveiligd netwerk gebruikt. 

Let ook op de hoeveelheid persoonlijke gegevens die je met de webshop moet delen. Webwinkels hebben natuurlijk bepaalde gegevens nodig. Denk bijvoorbeeld aan je adres en betaalgegevens. Er zijn echter ook gegevens die niet altijd noodzakelijk zijn. Wanneer je veel persoonlijke informatie moet delen, is het dan ook goed om extra op te letten.