Explore by

Categorieën

Land

Kan een elektrische haard een hele ruimte verwarmen?

Redactie beste-webwinkels.nl
Webwinkel

Een traditionele open haard kan een ruimte binnen no-time verwarmen. Helaas gaat een houtkachel vaak gepaard met grote nadelen, zoals rookontwikkeling en brandgevaar. Dit is alles van ideaal met kinderen of huisdieren in huis. Wat is een goed alternatief? Een elektrische haard natuurlijk! Sfeerhaarden zijn de laatste jaren erg populair geworden, maar een veelgestelde vraag blijft: kan een elektrische haard een hele ruimte verwarmen?

Hoe werkt een elektrische haard?

Voordat we antwoord geven op de vraag, is het belangrijk om te begrijpen hoe een elektrische haard precies werkt. Bij een echte open haard komt er stralingswarmte af, maar bij een sfeerhaard werkt het net even anders. In tegenstelling tot traditionele haarden met gas of hout, werkt een elektrische haard op basis van elektriciteit. Ze bevatten ingebouwde verwarmingselementen die warme lucht genereren en vervolgens de ruimte in blazen. 

Verwarmingscapaciteit

Een sfeerhaard blaast dus warme lucht de ruimte in. Hierdoor zal de ruimte vrijwel direct warmer aanvoelen. Echter, de temperatuur in de ruimte zal niet omhoog gaan. Het voelt wel degelijk warmer aan. De verwarmingscapaciteit van de haard kan echter sterk variëren. Dit is afhankelijk van het vermogen van de haard, de grootte van de ruimte en de isolatie van de kamer. Over het algemeen gebruik je een sfeerhaard als bijverwarming en dus niet als hoofdverwarming. 

Gebruik een elektrische haard als bijverwarming

Een elektrische haard kun je gebruiken om kleine ruimtes mee te verwarmen, zoals woonkamers of slaapkamers. Echter, in andere ruimtes kun je een sfeerhaard als bijverwarming gebruiken. Bovendien zijn er ook sfeerhaarden zonder verwarming verkrijgbaar. Deze gebruik je als decoratief item. 

Ben je op zoek naar een elektrische haard? Neem een kijkje op Sfeerhaardkopen.nl. Hier vind je een groot assortiment luxe sfeerhaarden.