Explore by

Categorieën

Land

Iedereen die een zoon of dochter heeft kent het wel: de kinderwagen. Ideaal als je een dagje uit gaat met de kinderen of in het dagelijkse leven bij bijvoorbeeld het doen van boodschappen. Je doet waarschijnlijk veel onderzoek, wanneer je een kinderwagen gaat aanschaffen. Dus dan heb je een top kinderwagen, maar nu is de vraag hoe maak je veilig gebruik van een kinderwagen? Lees snel verder over dit onderwerp in deze blog.

De juiste kinderwagen

De juiste kinderwagen is enorm belangrijk bij het veilig gebruiken ervan. We zetten het hier nog maar even op een rijtje waar je op moet letten bij de aanschaf van de kinderwagen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het soort kinderwagen: combiwagen, wandelwagen, buggy, duowagen, kinderwagen en een kinderwagen voor sportactiviteiten. De combiwagen wordt het vaakst gekozen, omdat deze meegaat door de verschillende groeifasen van een kind. Zo kun je een baby er in laten liggen en kun je hem, wanneer je kindje ouder wordt, ombouwen tot een buggy: een kinderwagen waarin je kind kan zitten. Wanneer je kindje al wat ouder is, kun je het beste gelijk gaan voor een wandelwagen of buggy. Hierbij is het belangrijk dat je kindje al wel zelfstandig kan zitten. Het verschil tussen deze twee is dat een buggy vaak goedkoper is, maar dat een wandelwagen steviger is en op meerdere soorten terreinen gebruikt kan worden.

Het gebruik van de kinderwagen

Wanneer je eenmaal een kinderwagen hebt aangeschaft is het zaak dat je weet hoe je de kinderwagen veilig kunt gebruiken. Er zijn een aantal tips die we je mee kunnen geven. Ten eerste, sluit de kinderwagen nooit af met een doek. Het is namelijk belangrijk dat je kindje altijd frisse lucht binnenkrijgt. Gebruik een parasolletje als je je zoon of dochter wilt beschermen tegen de zon. Gebruik daarnaast de kinderwagen niet als vaste slaapplek, want er komt te weinig verse lucht in de kinderwagen als je kind daar langere tijd in ligt te slapen. Ten derde, stap niet te snel over op een buggy. Je kindje kan nog niet gelijk helemaal goed rechtop zitten dus doe dit pas na zes tot negen maanden. Laat je kindje voor die tijd in de kinderwagen altijd plat liggen. Dit zorgt voor een betere ontwikkeling van de spieren. Wanneer je vervolgens overstapt op een buggy of wandelwagen is het zaak dat je altijd de veiligheidsriemen gebruikt, zodat je kindje niet uit de buggy of wandelwagen valt.

Bereid je kind voor op de buitenlucht

Als je met je kindje van binnen naar buiten gaat, vergt dit misschien ook wat voorbereiding. Zoals we net al zeiden, zorg dat je je kindje goed beschermt tegen de zon. Doe dit door middel van een parasol of bedekkende kleding. Daarnaast is het op de koudere dagen natuurlijk ook belangrijk dat je je kindje lekker warm aankleedt. Je wilt natuurlijk niet dat hij of zij kou vat. Kijk bijvoorbeeld naar Noppies Kinderkleding bij Hippe Mensjes. Zij hebben hele leuke setjes, die erg geschikt zijn voor een mooie wandeling in de buitenlucht.