Explore by

Categorieën

Land

Het verschil tussen plakfolie en interieurfolie

Redactie beste-webwinkels.nl
Gastblogs

Ben je van plan om een kast, bureau of ander meubelstuk een opknapbeurt te geven? Meestal wordt er dan gelijk gebruik gemaakt van verf. Alleen wist je dat er nog iets veel leukers en vooral mooiers te krijgen is? We hebben het hier natuurlijk over het product plakfolie. Dit is een plastic laag met een lijmlaag op de achterkant. Plakfolie is vaak verkrijgbaar in effen kleuren maar ook in veel verschillende printjes. Dan heb je ook nog een verschil tussen plakfolie en interieurfolie. Plakfolie is de meest bekende van de twee. Dit type kun je goed gebruiken om kasten etc. een nieuwe look te geven. Interieurfolie daarentegen is meer geschikt als je een optie zoekt die ook krasbestendig is. Dit folie is ook dikker dan normale plakfolie. Deze worden ook vaak gebruikt als wrapfolie. Allebei deze soorten zijn te verkrijgen bij de webshop www.plakfoliewebshop.nl.

Hoe breng je plakfolie aan?

Het aanbrengen van plakfolie en interieurfolie is eigenlijk heel makkelijk. Belangrijk is dat je wel een aantal spullen nodig hebt hiervoor. Het folie krijg je strak op het raam met behulp van een rakel. Om het te beplakken oppervlak en folie op te meten is een rolmaat of liniaal nodig. Daarna ga je het afsnijden en dit doe je met een scherp Stanleymesje. Handig kan nog zijn om een potlood te gebruiken om het folie af te tekenen. Doe dit niet met een pen want hier kan het folie door beschadigen. Houd altijd een iets grotere afmeting aan, zo weet je zeker dat je genoeg hebt. Ook is het aan te raden een plantenspuit te gebruiken. Hierdoor kun je tijdens het plakken nog iets corrigeren of schuiven. Voordat je begint met plakken is het belangrijk dat de ondergrond goed schoon is. Dit kan gemakkelijk met een sopje van warm water en een druppel afwasmiddel. Begin met plakken in een hoek zodat je een lijn kunt volgen. Strijk ondertussen de luchtbellen al onder het folie vandaan. Zit het helemaal naar wens? Dan kun je het water gaan verwijderen. Wrijf van het midden naar de zijkanten toe. Zo komt het water onder het folie vandaan.

Is plakfolie ook weer makkelijk te verwijderen?

Het fijne aan het gebruik van plakfolie of interieurfolie is dat het ook weer te verwijderen is. Als het folie langere tijd op de ondergrond zit kan het iets moeilijker gaan. De lijmlaag van het folie hard namelijk uit naarmate deze opgeplakt zit. Dan is het aan te raden het folie iets te verwarmen met een föhn. De lijmlaag wordt op deze manier week en kan dan verwijderd worden. Eventuele lijmresten kunnen verwijderd worden met stickeroplosser.