Explore by

Categorieën

Land

Externe verkopers op Bol.com: hoe werkt het?

Webwinkel

Bol.com heeft zijn eigen assortiment, maar het platform biedt ook producten aan van externe verkopers. Het aantal externe verkopers is de laatste jaren enorm gegroeid. De teller stond aan het begin van dit jaar op 42.000 winkels/particulieren (1). Het is dus heel goed mogelijk dat je (misschien zonder dat je het weet) een product bij een andere aanbieder hebt gekocht via Bol.com. Ben je benieuwd naar de voordelen voor jou? Of wil je je misschien zelf aanmelden als externe verkoper? Wij zetten alles wat je moeten op een rij.  

Wie zijn de externe verkopers op Bol.com?

We beginnen bij het begin: wat is een externe verkoper precies? Dit zijn winkels die via Bol.com hun producten aanbieden, maar ook particuliere verkopers van tweedehands artikelen vallen onder externe verkopers. Bol.com verkoopt eigen producten die door het bedrijf zelf worden ingekocht en verzonden. De externe verkopers hebben vaak zelf een webshop en verzorgen zelf de verzending. Deze verkopers kunnen eigen producten aanbieden, maar ook die van bekende merken die zij inkopen van groothandels. 

Externe verkopers op bol.com

Voordelen voor jou 

Het kopen van een artikel via een externe verkoper op Bol.com heeft een aantal voordelen voor jou als klant. Zo heb je de keuze uit een eindeloos groot assortiment. Elke maand worden er nieuwe producten toegevoegd. Daarnaast kan de levertijd een stuk sneller zijn dan die van Bol.com. Bovendien hoef je geen rekening te houden met de veiligheid van jouw gegevens. Bij Bol.com bestel je altijd veilig, ook als je een bestelling plaatst bij een externe winkel of particulier. Bovendien worden er reviews en klachten weergegeven bij elke aanbieder (2).

  • Groter aanbod
  • Altijd de nieuwste producten
  • Levertijd kan sneller zijn
  • In sommige gevallen goedkoper aanbod
  • Altijd veilig bestellen en betalen

Hoe werkt het precies?

Externe verkopers kun je herkennen doordat er ‘verkoop door’ bij het product staat (3). De producten van andere verkopers worden automatisch weergegeven bij de categorieën. Daarnaast kun je via het kopje ‘Nieuw via andere verkopers’ de nieuwe artikelen van zakelijke verkopers met een eigen winkel bekijken. Via ‘Tweedehands via andere verkopers’ vind je tweedehands producten zoals boeken, muziek en films. Je bestelt het product gewoon op Bol.com en je betaalt ook aan Bol.com. Het betalingsproces gaat dus gewoon op de manier zoals je gewend bent. De verkoper stuurt vervolgens het artikel naar je toe en Bol.com regelt de betaling aan de verkoper. Wil je een product terugsturen? Dan moet je dit in de meeste gevallen naar de verkoper zelf sturen. Maak je geen zorgen over eventuele retourkosten; dit is namelijk bijna altijd gratis (2).

Bronnen:

1: https://www.ecommercenews.nl/bol-com-telt-42-000-externe-verkopers/

2: https://www.bol.com/nl/nl/m/kopenbijandereverkopers/

3: https://www.consumentenbond.nl/online-kopen/externe-verkoop-via-bol-com