Explore by

Categorieën

Land

Vuurwerk bestellen bij een online winkel? Let hierop!

Redactie beste-webwinkels.nl
Gastblogs

Tijdens de laatste dagen van het jaar is het weer zover: de verkoop van vuurwerk. Dit zijn altijd de leukste tijden voor liefhebbers van vuurwerk en ze kijken het hele jaar ernaar uit. Het is begrijpelijk dat het aanschaffen van vuurwerk gedegen aandacht vraagt. Zo heb je vragen als hoeveel geld je wilt uitgeven aan vuurwerk en wat voor vuurwerk je precies gaat kopen. Een aantal belangrijke tips als je vuurwerk gaat bestellen, zodat je niet voor onverwachte dingen komt te staan.

Bestel je vuurwerk bij een erkende winkel

Vuurwerkwinkels mogen alleen vuurwerkproducten verkopen als zij erkend zijn. Zo hebben erkende vuurwerkwinkels een vergunning van de provincie of hun gemeente. Je ziet vaak bij deze winkels op een bord of op het raam teksten zoals: “dit is verkoop van vuurwerk, roken en open vuur mag niet”. Of deze winkels zijn aangesloten bij Vuurwerkcheck. Belangrijk is dus hier op te letten als je besluit vuurwerk te kopen.

Heb je online vuurwerk besteld?

Tegenwoordig kopen heel veel mensen online hun vuurwerk. Er zijn inmiddels genoeg webshops waar je vuurwerk kunt bestellen. Belangrijk in dit geval is dat je nog altijd het vuurwerk bij een winkel moet ophalen. Dat betekent dat het vuurwerk door de online webshop niet verstuurd mag worden. Doen ze dit wel, dan zijn ze illegaal bezig. Wist je trouwens dat categorie 1 vuurwerk bestellen het hele jaar door mag? Dit type vuurwerk wordt veelal afgestoken op feesten.

Op een veilige manier met vuurwerk omgaan

De belangrijkste tip om met vuurwerk te kopen is dat je kennis hebt over hoe je op een veilige manier met vuurwerk om kan gaan. Veel winkels hanteren het stappenplan van Vuurwerkcheck en dit laat op een duidelijke wijze zien hoe je goed met vuurwerk om moet gaan. Ook zie je in vuurwerkwinkels posters om klanten op de veiligheid te wijzen. Belangrijk is dat je beschermd bent en daarom is het aan te raden om naast het vuurwerk ook producten te kopen zoals oordoppen, aansteeklonten en vuurwerkbrillen. Veiligheid is bij vuurwerk afsteken is ontzettend belangrijk en mag je niet onderschatten. 

Kijk naar kortingsacties en aanbiedingen

Een vuurwerkwinkel online heeft in december regelmatig leuke kortingsacties en acties op vuurwerkproducten. Het is dan ook het advies om je lokale vuurwerkwinkel goed in de gaten te houden om vuurwerk voor leuke prijsjes te scoren. Veel vuurwerkwinkels hebben social media pagina’s op Facebook en Instagram waar ze hun kortingen en acties op adverteren.

Tags: