Explore by

Categorieën

Land

Hoeveel tijd kost het om een puppy op te voeden?

Redactie beste-webwinkels.nl
Webwinkel

Ben je de eigenaar geworden van een puppy? Gefeliciteerd! Het opvoeden van een puppy is een leuke, maar ook spannende en uitdagende ervaring. Vraag je je af hoeveel tijd het kost om een puppy op te voeden? In dit artikel lees je hoeveel tijd het gemiddeld kost per levensfase om een puppy op te voeden met positieve hondentraining en welke activiteiten hier allemaal bij komen kijken. Lees snel verder!

De eerste weken

Wanneer de puppy net bij jullie thuis komt, is het belangrijk om voldoende tijd te besteden aan de opvoeding. De eerste paar weken zijn namelijk cruciaal voor de toekomst van de hond. In het begin moet je intensief bezig zijn met de zindelijkheidstraining, het socialiseren van de hond en het aanleren van simpele commando’s, zoals zit en blijf. 

In het begin zul je de meeste tijd in de opvoeding van de hond moeten stoppen, ongeveer 2 tot 3 uur per dag. Hierbij rekenen we ook het uitlaten en de speelsessies. 

Zindelijkheidstraining

Zindelijkheidstraining is een van de activiteiten tijdens de opvoeding die het meeste tijd kost. Bij het zindelijk maken van de hond is het belangrijk dat je consistent en geduldig blijft. Dit proces kan namelijk enkele weken tot maanden duren. De exacte tijd is afhankelijk van het ras en de leercurve voor de pup. De ene hond is snel zindelijk terwijl de andere nog wel vaak ongelukjes heeft. Je zult in het begin veel tijd moeten besteden aan het uitlaten van de puppy en het opruimen van ongelukjes.

Commando’s aanleren

In de eerste weken van het leven van de hond, is het belangrijk om hem direct enkele basiscommando’s aan te leren. Plan meerdere trainingssessies per dag in van ongeveer 10 tot 20 minuten. Leer de hond om te zitten, liggen, blijven en komen. Natuurlijk hoeft dit niet allemaal tegelijk, neem gerust de tijd om de commando’s aan te leren.

Wil je meer weten over de opvoeding van je nieuwe puppy? Maar heb je geen tijd om naar een fysieke puppycursus te gaan? Dan is een online puppycursus iets voor jou. Deze cursus is flexibel en makkelijk. Bovendien is er altijd de mogelijkheid om vragen te stellen.