Explore by

Categorieën

Land

Een verstopping kan veel problemen veroorzaken, zoals stankoverlast en een slecht functionerend riool. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je een verstopping kan voorkomen. In dit artikel geven we je tips om de kans op verstoppingen te verminderen. Bel bij spoed een loodgieter.

Vet en olie

Een van de grootste boosdoeners van verstoppingen is vet en olie. Als je deze stoffen door de gootsteen spoelt, kunnen ze zich ophopen in de leidingen en een blokkade veroorzaken. Daarom is het belangrijk om vet en olie op een andere manier af te voeren. Giet het bijvoorbeeld in een lege fles en gooi het weg bij het restafval.

Haar en zeepresten

Haar en zeepresten kunnen zich ook ophopen in de afvoerleidingen en een verstopping veroorzaken. Het is daarom verstandig om een haarzeef te plaatsen in de douche en de wastafel. Hiermee voorkom je dat het haar en de zeepresten de afvoer in gaan.

Papier en vochtige doekjes

Papier en vochtige doekjes zijn ook grote boosdoeners van verstoppingen. Het is daarom belangrijk om deze materialen niet door de wc te spoelen. Gooi ze bij het restafval in de prullenbak.

Hoe kan je een verstopping voorkomen

 

Regenpijpen

Regenpijpen kunnen ook verstopt raken door bladeren en takken. Zorg er daarom voor dat de regenpijpen vrij zijn van deze materialen en maak ze regelmatig schoon.

Onderhoud

Regelmatig onderhoud van de afvoerleidingen kan helpen om verstoppingen te voorkomen. Gebruik bijvoorbeeld een ontstoppingsmiddel om de leidingen schoon te maken. Doe dit niet te vaak, want het middel kan ook schadelijk zijn voor de leidingen.

Conclusie

Een verstopping kan veel problemen veroorzaken, maar gelukkig kan je dit probleem grotendeels voorkomen door bovengenoemde tips op te volgen. Voorkom het wegspoelen van vet en olie, haar en zeepresten, papier en vochtige doekjes door deze materialen op een andere manier af te voeren. Maak regelmatig de regenpijpen schoon en zorg voor regelmatig onderhoud van de afvoerleidingen.

Loodgieter Amsterdam 020 biedt professionele loodgietersdiensten voor alle soorten problemen, waaronder verstoppingen. Met meer dan 20 jaar ervaring en een team van goed opgeleide professionals, bieden zij een snelle en efficiënte oplossing voor alle loodgietersproblemen. Neem vandaag nog contact op voor een gratis offerte. Ook in andere regio’s is dit bedrijf werkzaam, zie bijvoorbeeld ook de website van de loodgieter Rotterdam.