Explore by

Categorieën

Land

Dit moet je weten over kweeklampen voor binnen

Redactie beste-webwinkels.nl
Webwinkel

Wanneer je gewassen of plannen binnen wilt kweken, moet je het lichtspectrum van de zon nabootsen. Hoe kan je dit het beste doen? Met kweeklampen natuurlijk! Een kweeklamp zorgt ervoor dat jouw planten alle benodigde lichtkleuren binnenkrijgen, ook wanneer er te weinig natuurlijk licht is. Of je nu een ervaren tuinier bent of net begint met indoor kweken, in dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over kweeklampen voor binnen. 

Waarom kweeklampen gebruiken?

In Nederland is het helaas niet mogelijk om het gehele jaar buiten te kweken. Daar is het simpelweg te koud voor. Wil je toch in de herfst en winter planten, stekjes of gewassen kweken? Dan gebruik je een kweeklamp. 

Kweeklampen bootsen het lichtspectrum van natuurlijk zonlicht na. Hierdoor krijgen planten de energie die ze nodig hebben voor fotosynthese en een gezonde groei en bloei. Natuurlijk spelen er nog andere factoren een rol bij plantengroei, maar het licht is wel een van de belangrijkste onderdelen.

De verschillende soorten kweeklampen

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte kweeklamp kom je verschillende soorten lampen tegen. Deze hebben elk hun eigen voordelen en nadelen. De meest voorkomende typen zijn LED lampen en HPS lampen.

  • LED lampen: ledverlichting is tegenwoordig erg populair geworden dankzij de energiezuinigheid. Een led kweeklamp gaat lang mee en produceert ook nog eens minder warmte. Dit maakt ze ideaal voor indoor kweken.
  • HPS kweeklampen: HPS wordt ook wel de traditionele kweeklamp genoemd. Deze verlichting staat bekend om de hoge lichtopbrengst en efficiëntie. Houd er echter rekening mee dat deze lampen veel warmte produceren en minder lang meegaan dan LED kweeklampen.

Waar koop ik een kweeklamp?

Wil je weten waar je kweeklampen kunt kopen? Online zijn diverse winkels waar je benodigdheden voor indoor kweken kunt aanschaffen, zoals https://growlighting.eu/. Hier schaf je LED kweeklampen aan tegen de beste prijs en kun je ook alle handige accessoires aanschaffen. Bovendien is het mogelijk om persoonlijk advies te krijgen zodat je zeker weet dat je de juiste lamp selecteert voor jouw specifieke behoeften en planten.