Explore by

Categorieën

Land

Ben je net een bedrijf begonnen en wil je een website bouwen? Tegenwoordig is een website onmisbaar. Je kunt een site laten bouwen door een professional, maar het is ook heel goed mogelijk om er zelf eentje te maken. Met WordPress bijvoorbeeld! Wist je dat bijna 20 miljoen sites ter wereld WordPress als content management systeem gebruiken? Dit komt voornamelijk door de gebruiksvriendelijkheid en de eindeloze mogelijkheden. Wellicht lijkt het nu nog ingewikkeld, maar met de tips van Bas Martens kun je zelf een succesvolle WordPress website onderhouden!

1. Het belang van een goede webhost

WordPress gebruik je om websites mee te maken en te beheren, het is echter geen webhost. Webhosting is het plaatsen van je website op een server zodat deze altijd verbonden is met het internet. Je website is dus altijd bereikbaar voor bezoekers.

Wanneer je WordPress gebruikt voor het bouwen van je website, kun je vrijwel iedere web hosting provider gebruiken. WordPress zelf raadt Bluehost, DreamHost en SiteGround aan. Er zijn verschillende soorten hosting, dus zorg ervoor dat je van tevoren voldoende informatie over alle soorten opzoekt.

2. Kies een passend thema

Een reden waarom WordPress zo populair is, is door de duizenden verschillende thema’s waar je uit kunt kiezen. Je vindt alle opties in de WordPress thema bibliotheek. Maak vooral geen overhaaste beslissing, maar kijk goed welk thema het beste bij jouw bedrijf aansluit. 

Begin je bijvoorbeeld een kleding webshop? Dan is het belangrijk dat je voor een e-commerce thema kiest. Ook is het belangrijk dat het thema goed werkt op mobiele apparaten. 

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een passend thema? Of heb je een specifiek beeld in je hoofd? Een freelance webdesigner zorgt ervoor dat jouw website er helemaal naar wens uit gaat zien.

Alles wat je als beginner moet weten over WordPress

3. Maak een Google Analytics account

Wanneer je een website hebt gemaakt, wil je natuurlijk ook weten hoe deze presteert. Om alle statistieken te bekijken, maak je een Google Analytics account aan. Dit is helemaal gratis. Vervolgens kun je een Google Analytics plugin installeren waarmee je een duidelijk overzicht van de statistieken ontvangt. Je hoeft enkel in te loggen op je website en je ziet gelijk het aantal bezoekers op het dashboard. 

4. Installeer plugins; maar niet te veel!

Om jouw website nog beter te laten functioneren, is het belangrijk om plugins te installeren. Dit zijn kleine stukjes software die de functionaliteit van de site verbeteren. Er zijn een aantal onmisbare plugins, zoals Yoast SEO en Wordfence. Zorg ervoor dat je niet te weinig, maar ook niet te veel plugins installeert. Dan kan je website namelijk slechter gaan werken.