Explore by

Categorieën

Land

Het verlies van een geliefde is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in het leven. Naast het verdriet en gemis, willen veel mensen op een speciale manier hun overleden dierbare blijven herinneren. Assieraden zijn een prachtige manier om dit te doen. Maar wanneer zijn assieraden eigenlijk ontstaan? En is cremeren overal mogelijk? Assieraden hebben een lange geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. In verschillende culturen werden asresten van overledenen al gebruikt als aandenken. Het gebruik van as in juwelen kan worden teruggevoerd tot de oude Egyptische beschaving, waar kleine urnen met as werden gedragen als sieraad. In de loop der tijd verspreidde deze traditie zich naar andere delen van de wereld, zoals het oude Griekenland en Rome. Ook daar werden assieraden gedragen als symbool voor het behouden van de band met de overledene.

Is cremeren overal mogelijk tegenwoordig?

Tegenwoordig zijn assieraden populairder dan ooit tevoren. Ze bieden nabestaanden een tastbaar aandenken aan hun geliefden en kunnen troost bieden in tijden van rouw. Assieraden kunnen worden gemaakt met behulp van verschillende materialen, zoals zilver, goud of zelfs glas. In sommige landen of religies is cremeren verboden vanuit geloofsovertuigingen of hebben ze de middelen niet. Gelukkig is dat in Nederland niet het geval en kan er daarom gekozen worden tussen begraven en cremeren. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om een passend assieraad te vinden dat aan uw wensen voldoet. Er zijn assieraden in de vorm van een hanger maar ook als armband of bedel. Het dragen van een assieraad kan een troostende en betekenisvolle manier zijn om uw overleden dierbare te herdenken. Het biedt u de mogelijkheid om altijd dicht bij hen te zijn, waar u ook gaat. 

Een mooie herdenking aan uw overleden dierbare

Een assieraad kan dienen als een tastbaar aandenken aan uw geliefde en kan helpen bij het verwerken van het verlies. Het is een prachtige manier om hun nalatenschap levend te houden en hen altijd in gedachten te houden. Bij de webshop assieraden-shop.nl vindt u een uitgebreid assortiment aan assieraden. Niet alleen hebben zij assieraden maar zij hebben ook urnen. In een urn kan over het algemeen meer as dan in een assieraad. Hierom hebben veel nabestaande vaak een assieraad en daarnaast nog een urn. In de urn kunnen de as resten die niet in het assieraad passen. Zo heeft u op elk moment de mogelijkheid uw overleden dierbare te herdenken. In huis is het mogelijk een gedenkplaats te maken. Dit kan door het gebruik van een foto van de overleden dierbare met een kaarsje erbij. U kunt dan iedere avond een kaarsje aansteken en uw overleden dierbare herdenken. Het herdenken en bespreekbaar maken helpt enorm bij het verwerken. Het verwerken is al moeilijk genoeg dus houdt de herinneren levend en spreek over de overledene.