Explore by

Categorieën

Land

Online een rouwboeket bestellen? Let op deze punten!

Redactie beste-webwinkels.nl
Gastblogs

Is het helaas zover dat je een rouwboeket wilt gaan bestellen omdat er een dierbare is overleden? Dan is dat heel verdrietig en naar, echter is het wel een mooie en respectvolle gelegenheid om diegene de laatste eer te bewijzen en op een mooie manier afscheid te nemen. hieronder enkele punten waar je op dient te letten als je online een rouwboeket gaat bestellen.

Kleur van de bloemen

Je kunt met een rouwboeket of rouwkrans samenstellen vele kanten op. Er bestaan geen richtlijnen voor en je doet het eigenlijk ook nooit fout (mits je de wensen van de overledene of nabestaanden niet respecteert). Echter zijn er specifieke kleuren die bij bloemen een eigen betekenis hebben. Zo staan rode bloemen voor vurigheid en liefde, geel voor energie, oranje voor warmte en wit voor vrede en eerbied. Ook op die manier kun je dus een mooi rouwboeket samenstellen.

Wensen van de overledene of nabestaanden

Houdt ten alle tijden de wensen van de overledene of nabestaanden in je achterhoofd. Staat er op de rouwkaart specifiek iets vermeld met betrekking tot de bloemen? Houd je daar dan zeker aan! Voor de rest is het een mooie en respectvolle uiting als je zowel voor de overledene als voor de nabestaanden een rouwboeket samen laat stellen. Zo toon je ook aan de nabestaanden je medeleven en troost. Via Rouwboeket.nl kun je dit eenvoudig van het samenstellen van het rouwboeket tot aan het bezorgen op de juiste locatie regelen.

Rouwboeket met een boodschap

Wil je de overledene graag een mooie boodschap of herinnering meegeven? Laat dan een mooi lint met tekst aan je rouwboeket bevestigen. Denk hierbij aan een gedichtje, een mooie, grappige herinnering of gewoon simpelweg een laatste boodschap voor de overledene. Een bloemist zal dit graag voor je verzorgen als respectvolle laatste uiting.

Bestellen en bezorgen

Bij een rouwboeket online bestellen en bezorgen is het van groot belang dat je het rouwboeket niet alleen tijdig besteld, maar ook nog eens duidelijk de aflevertijd, datum en locatie aangeeft. Ook dien je duidelijk de volledige jongens- of meisjesnaam van de overledene op het rouwboeket te laten vermelden. Zo weet je zeker dat het rouwboeket op de juiste plek terechtkomt in het rouwcentrum of bij de nabestaanden thuis. Vaak staat er beschreven op de rouwkaart waar het rouwboeket naartoe gestuurd kan worden. Geef ook duidelijk aan of je voorkeuren hebt voor het rouwboeket en of je er bepaalde bloemen juist wel of niet in wilt hebben.