Explore by

Categorieën

Land

De Beste stukken vlees voor het BBQ na de zomer: waarom picanha een topkeuze is

Redactie beste-webwinkels.nl
Gastblogs

Als de zomer ten einde loopt en de na-zomerse avonden uitnodigen tot gezellige barbecues, is het tijd om te praten over het beste stuk vlees voor jouw grill: Picanha. Deze Zuid-Amerikaanse delicatesse, ook bekend als het staartstuk, is een verborgen juweel dat elke BBQ-liefhebber zou moeten ontdekken. Dus hier zijn BBQ tips voor de nazomer.

Wat maakt picanha zo speciaal?

  1. Unieke Smaak en Textuur: 

Picanha is beroemd om zijn rijke, robuuste smaak en malse textuur. Het geheim zit in de vetlaag die het vlees bedekt, wat bijdraagt aan een ongeëvenaarde sappigheid en smaak wanneer het op de grill ligt.

  1. Veelzijdigheid in Bereiding:

Of je nu een fan bent van een eenvoudige zoutkorst of experimenteert met diverse kruiden, Picanha is verrassend veelzijdig. Het heeft van nature een sterke smaak, dus je hoeft niet veel extra’s toe te voegen. Een beetje zout is vaak al genoeg, en voor een extra touch kun je het serveren met een chimichurri saus.

  1. Verschillende Soorten voor Elke Smaak:

Picanha komt in verschillende soorten, afhankelijk van het runderras en de voeding van de dieren. Van het intens gemarmerde Japanse Black runderras tot de meer traditionele varianten, er is een Picanha voor elke smaakvoorkeur.

Hoe kies je de beste picanha?

Bij het kiezen van de perfecte Picanha voor jouw BBQ, overweeg het volgende:

  • Runderras en voeding: De smaak van Picanha kan variëren afhankelijk van het runderras en de voeding. Japanse Wagyu Picanha, bijvoorbeeld, staat bekend om zijn rijke marmering en diepe smaak. 
  • Vetbedekking: Kijk naar de vetlaag. Een goede Picanha heeft een gelijkmatige, niet te dikke vetlaag die tijdens het koken voor extra smaak zorgt.
  • Grootte en snit: Picanha moet in de juiste grootte en snit komen. Het bredere uiteinde kan soms wat harder zijn, terwijl de punt altijd mals is.

Picanha bereiden als een pro

Het bereiden van Picanha is eenvoudig, maar vereist aandacht voor detail. Hier zijn enkele tips: 

  • Laat het vlees rusten: Haal de Picanha ongeveer een uur voor het koken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  • Eenvoudige kruiden: Gebruik zout spaarzaam. De natuurlijke smaak van het vlees moet de hoofdrol spelen.
  • Grillen: Grill de Picanha met de vetlaag naar boven, zodat het vet langzaam in het vlees kan druppelen. Dit zorgt voor extra sappigheid.
  • Laat het rusten: Laat het vlees na het grillen een paar minuten rusten voordat je het aansnijdt. Dit helpt de sappen zich te herverdelen.

Conclusie voor het lekkerste stuk Picanha

Picanha is een uitstekende keuze voor jouw na-zomerse BBQ. Het biedt een unieke smaakervaring die zowel eenvoudig als elegant is. Of je nu een ervaren grillmeester bent of nieuw in de wereld van BBQ, Picanha zal zeker indruk maken op je gasten. Dus waarom probeer je deze nazomer niet eens iets nieuws en verras je iedereen met een heerlijke Picanha op de grill?

 Wil jij zelf ook de Picanha proeven ga dan nu naar: Picanha kopen

Tags: ,